• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Alimentatie betalen als je je kind niet ziet

Gegevens
Gemaakt door: 31.12.2018
Auteur: Anam
Bekeken: 281

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Wie heeft het kind ten laste en wie brengt de betaalde alimentatie jaarlijks in mindering van het inkomen in het personenbelastingsformulier? Elk jaar worden de alimentatiebedragen aangepast omdat de prijzen en lonen jaarlijks stijgen door inflatie. En als ik die uitkering krijg, kan daar dan beslag op gelegd worden?

Zolang als er geen nieuw vonnis is, blijft de oude regeling gelden en zal je dus, vroeg of laat, die achterstallige alimentatie moeten betalen. Niet direct geholpen op het forum? Hoe hoog is de kinderalimentatie? Zo ja, welke mogelijkheden zijn er? Mijn advocaat ziet een gang naar de rechtbank niet echt zitten.

Er is echter één uitzondering:

Ik veronderstel dat ik ook een deurwaarder aan de deur kan krijgen om beslag op mijn goederen te leggen. Gaan jullie uit elkaar, door te grasduinen op de website http: Dat klopt dan ook. Maximale alimentatieduur Hoe lang er alimentatie moet worden bepaald, dan is het verstandig de alimentatie te laten berekenen door een onafhankelijke partij. Dat kan, voor altijd, klopt. Aftrekbaar enkel als ouders uitdrukkelijk niet opteren voor fiscaal co-ouderschap hetgeen enkel mogelijk is bij gelijkmatig verdeelde huisvesting.

 • Ik antwoordde het navolgende:. Jullie krijgen dan een meer volledige uitleg dan hetgeen in mijn mailantwoord staat.
 • Wijziging alimentatie Na een scheiding kan er aan beide kanten heel wat veranderen. In praktijk doen ze het niet omwille van een administratieve circulaire denk ik want dat plaatst de OCMW's uiteraard in een onmogelijke positie.

Alimentatie: geen nattevinger werk!

Of worden enkel sommige buitengewone kosten vermeld met als gevolg dat verondersteld wordt dat alle andere kosten gedekt worden door een onderhoudsbijdrage die vaak zelfs niet eens wordt berekend. Alimentatie en je hypotheek Kinderalimentatie heeft geen gevolgen voor je nieuw af te sluiten hypotheek, partneralimentatie kan dat wel hebben. Zij beweert dat ik niet zoveel kans op slagen heb omdat mijn dochter niet meer komt en mijn ex-partner dus meer kosten in natura heeft dan ik en ik eigenlijk dus nog meer moet betalen.

Volg het vonnis en ga je kind halen. Er zijn nog tal van andere kosten met een buitengewoon karakter: Dat noem je een alimentatieplicht.

Er is echter n uitzondering: Is bij de berekening van de kinderalimentatie het kindgebonden budget al meegenomen. Ook al ben je gescheiden, doen ze niets! Hoe maak je afspraken over de hoogte van de partneralimentatie.

Win steeds gekwalificeerd advies in voor belangrijke beslissingen. Moet ik naar het OCMW gaan.

Bij wie worden de kinderen gedomicilieerd? Onze juridische medewerkers zijn op werkdagen vrijblijvend bereikbaar tussen 9.

Artikels Onderzoek verschillende adviezen Bekijk onze grote collectie artikelen.

Gebruiksvoorwaarden en Privacy Gebruikte iconen Adverteren op juridischforum. Wat doe ik ondertussen. Neem contact met ons op. Dit maakt van Juridisch Forum het grootste online juridisch advieskantoor in Belgi. Herberekening Is het bedrag al vastgesteld.

Het ene is het andere niet

Voor wat alimentatie betreft klik dan op: Jij en je partner zijn niet alleen onderhoudsplichtig naar elkaar, maar ook naar jullie kinderen. Na je scheiding hoef je je niet meer aan die regels te houden.

Artikels Onderzoek verschillende adviezen Bekijk onze grote collectie artikelen. Brussel 3 jaar 9 maand geleden 21 apr

Alles wat je wilt weten alimentatie betalen als je je kind niet ziet een echtscheiding. Verder welke buitengewone kosten zullen worden afgerekend op maandbasis en op basis van rele cijfers gestaafd met bewijsstukken. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder? Wil je niet meer financieel verbonden zijn aan je ex-partner. Wanneer je dit contactformulier verzendt, ga je akkoord met onze privacy verklaring. Die mensen komen dan bij het OCMW terecht voor een leefloon zo lang het loonbeslag duurt.

Kijk even op Jureca.

Een recent voorbeeld van een mail: volstaat 170€ ?

Indien ja, een afbetalingsplan proberen af te spreken? Zijn jullie voor of na 1 juli getrouwd? Schoolkosten zou ik ieder de helft van betalen bovenop de euro. Voor wat alimentatie betreft klik dan op:

Hoe dit forum gebruiken. Vraag zo snel mogelijk een herziening voor de rechtbank, doe evt beroep op gratis rechtsbijstand.

Niet direct geholpen op het forum.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   08.01.2019 10:43 Tymen:
   Wat is het bedrag ter compensatie van de verblijfsgebonden kosten:

   09.01.2019 20:38 Jaimie:
   Jij en de ex hebben altijd tegengestelde belangen. Ik ga het kind ook altijd halen en terugbrengen ook al heeft zij zelf een auto en hij blijft bij mij van zaterdagmorgen 11uur tot zondagnamiddag 16uur en in de grote vakantie blijft hij een week bij mij omdat het voorlopig niet anders kan.

  Ten anker

  Vond